Careful what you wish for

Želim i hoću mnogo znajući da ništa ne dolazi preko noći. Ja sam samo umorna od toga da je potrebno mnogo neprospavanih noći za ono što želim. Bojim se da imam apetit veći od svojih mogućnosti. Šta ako završim vječno nesretna i nezadovoljna jer nisam na vrijeme prihvatila da moj mediokritet ne može ići pod ruku s mojim velikim željama. Vjerovatno negdje u ćošku sebe znam da sam dizajnirana samo za jedan prosječan miran život na ovom svijetu, a ne neke više i bitnije uloge. U silnoj potrazi za prečicama do snova zapostavljam svoje glavne životne staze. A to tako ne ide, ja sam toga svjesna. Ništa ne dolazi preko noći i odmah u ruke.

I zato sam danas postila – da smanjim svoje apetite. Iako nisam par excellence vjernik, ponekad se vratim u utočište religije u kojoj sam odgojena da imam osjećaj da me nešto prizemljava. Ovih dana sam imala velike apetite i s hranom što je na ovoj vrućini dovodilo do prejedanja pa sam zaključila da bi dobro bilo da se podsjetim kako je kad nešto poželiš. I cijeli dan se sveo na moj trud da budem zahvalna na onome što imam sad, danas, što je već moje.( Zvučim kao oni instagram lifestyle influenceri što vode dnevnik pozitivnih misli.*Fusnota ispod)

*Apsolutno mi je muka od interneta i promoviranja vođenja dnevnika, pisanja pozitivnih misli, meditiranja, zdrave hrane i teretane kao puta do olakšanja mentalnih problema. Yeah, sure it helps, but honey I just want to punch someone in the face and not change my lifestyle for f*ck's sake.

2 Comments Write a comment

  1. Jedna lijepa stvar kod napretka je što je kumulativan.
    Kada nešto savladaš, savladao si, i to ostaje s tobom čitav život.

    Čak i ako ideš sporije, konzistentnost je prednost – konzistentna kornjača pobjeđuje nekonzistentnog zeca.
    Zato kad je čovjek umoran, treba da stane i da se odmori.
    Potencijal neće nigdje nestati – a niko ne vodi rezultat tako da nemamo šta da maksimiziramo.

    • Smatram da sam u ovoj priči više konzistentna kornjača, ali ove zadnje riječi su utjeha – potencijal postoji samo je pitanje kada ću ga ja iskoristiti do maksimuma i naučiti cijeniti taj potencijal u sebi bez pesimističnog pogleda da sam mediokritet.

Leave a Comment