Welcome to the A.A. meeting

Vis-á-vis mog prethodnog posta, moram početi piti kafu. Jer sjedenje po kafićima da ispunim vrijeme među obavezama i sastancima postaje besmisleno bez kafe. Također moram da se propušim jer su izlasci u kafanu poteški bez nečega u rukama da me zabavi. A da ne dodajem to da ne pijem. A pošto se po ovome može zaključiti da nemam te vrste poroka i da bih mogla živjeti duže nego što psihički mogu podnijeti, krajnje je vrijeme da se odam navikama koje ne uključuju hronično stresiranje, overthinking, sanjarenje. Kad bolje razmislim ne trebaju mi poroci, već ja sama sebe dovoljno jedem iznutra.

Kasnim sa godišnjim čelendžom pročitanih knjiga. Cilj je bio 50. Još samo da nađem volju da se vratim u tempo koji je potreban da nadoknadim deset knjiga koliko kasnim.

4 Comments Write a comment

  1. Vježbaj koncentraciju sjedenjem “na kafi” , ako ništa barem bez cigare. Loše je za zube. Pomisao na naslage na zubima od kafe i cigara me nagoni da zauvijek je prestanem pit.

    Današnji ljudi vazda moraju nečto “žvrnjat” jer nemaju koncentraciju ni svijest o sadašnjem trenutku

    • Mislim da ja imam dobru koncentraciju u sadašnjem trenutku, zato mi super i idu ove samostalna druženja. Hvala što me podsjeti što se definitivno neću odati tim porocima – nisu estetični na duže state

Leave a Comment